torsdag 12 mars 2009

Jackan Leif - en berättelse med många inblandade och många kommateringar

Jackan Leif - En berättelse med många inblandade och med många kommateringar.

Jackan Leif är 1 år gammal och inte alls särskilt snygg. Han är gjord av ett filtmaterial som inte är modernt längre.

Ljust grön hänger Jackan Leif inne i sin ägares garderob. Han vill skrika, men det går ju inte. Jackor har ju varken mun eller stämband.

Jackan Leif är så ledsen för att han inte får vara med ute på stan och titta på de andra jackorna som finns där.

Bredvid jackan Leif hänger scarfen Tito. Tito är rutig och har hängt därinne sedan vintern tog slut. Egentligen vill scarfen Tito skrika han med, men för det första så kan han ju inte för scarfrar har ju inte heller någon mun eller stämband. För det andra så tycker han att det vore mesigt om han skrek nu när jackan Leif hänger där.

Ibland öppnas dörren till garderoben, men oftast så stängs den igen snabbt. Det är som om någon trodde att "härinne hänger nog något som är roligt att ha på sig", men sedan när de ser jackan Leif och scarfen Tito så stänger de dörren igen.

Förra året när jackan Leif var modern och hade hög status, då var han med ute och fikade. En gång fick han till och med biskvismulor på axeln och kände sig som en i gänget.

Det första tecknet på att jackan Leif inte var så snygg längre var när scarfen Titos dotter Melina, en röd tröja från Peking, hamnade under jackan Leif på en konsert. Det skar sig direkt mellan jackan Leif och tröjan Melina.

Samtidigt hade tröjan Melinas pojkväns kusiner, de vita strumporna Alex och Kim, hamnat i tvätten tillsammans med Kims yngsta syster Rosa, en mycket färgglad skjorta från Chile, som utan att tänka på det hade ändrat Alex och Kims snövita färg till rosa (japp).

Jackan Leif, strumpan Kim och skjortan Rosas moster Ulla, en nylontrosa från Skövde, blev direkt förbannade på strumpan Alex som direkt accepterade sin nya färg. De kunde inte fatta att han ville vara rosa.

Det kunde inte moster Ullas man Hefner, en polyesterslips från Rom vars bror Tore, en glad kalsong från Ystad vars fru Clara, en binda från Stockholm, som inte alls är använd trots de rykten som Olles (Olle, ett pannband från Tel Aviv) brorsa (Olles brorsa, Fredrik, en riktigt sliten tumvante från Ludvika) sprider över bygden, fatta heller.

Jackan Leif retirerade direkt från diskussionen, blev trött och insåg att han var omodern, egentligen bara på grund av att det skar sig mellan Melina och honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar